• Contact
  • Language / Site

    Languages

    Sites

"Meer quality-time met mijn kleinkinderen"

Servicemanager Birgit Marquardsen heeft ervoor gekozen minder te gaan werken, om meer vrije tijd te hebben en meer tijd met haar kleinkinderen te kunnen doorbrengen.
Zoals zoveel van de werknemers van Coor vindt ze het belangrijk om een gezonde balans tussen werken en privé te hebben.

Birgit Marquardsen

Birgit Marquardsen begon in mei 2006 bij het Deense schoonmaakbedrijf Elite Miljø. Toen Coor het bedrijf in 2018 overnam, koos Birgit ervoor om te blijven. Al gauw kreeg ze daarna de kans om op basis van haar leeftijd minder te gaan werken en ze aarzelde niet om dat daadwerkelijk te doen.

“Ik vind het ontzettend positief dat ik kan kiezen hoeveel uren ik werk. Ik vind het belangrijk om tijd door te brengen met mijn kleinkinderen, en ik denk dat veel mensen op leeftijd zouden blijven werken als ze inspraak hebben in hun werkuren. Ik ben ervan overtuigd dat ervaring en vaardigheden vaak onbenut blijven; zaken waarvan we kunnen profiteren als we meer openstaan voor de behoeften van mensen in de verschillende fases van hun leven”, aldus Birgit.

Flexibiliteit en een gezonde balans tussen werk en privé zijn een paar pluspunten van werken bij Coor, volgens een intern onderzoek dat werd afgesloten in 2022. Birgit Marquardsen is het daarmee eens. Ze werkt op dit moment 22 uur per week en vertelt dat er bij Coor volop kansen zijn voor een flexibel arbeidsleven.

“Ik heb meer vrijheid om mijn werkuren te plannen, als ik maar rekening houd met mijn klanten en collega’s. Ik heb daarover een goede verstandhouding met mijn leidinggevende, die behulpzaam is en ondersteunt wanneer dat nodig is. Met goede communicatie en flexibiliteit kan je oplossingen vinden die iedereen passen”, licht Birgit toe.

De belangrijkste taak van Birgit is zorgen voor een vlotte dienstverlening aan de klanten, en het behartigen van de belangen van haar collega’s. Terugkerende taken zijn training, werving en het oplossen van problemen.

“Het leukste van mijn werk is dat het zo afwisselend is. Afwisseling is een van de voornaamste redenen dat ik al zo lang bij hetzelfde bedrijf ben”, sluit Birgit af.

Over Birgit Marquardsen

Werkt als: Servicemanager

Leeftijd: 64

Woont in: Ålborg