• Contact
  • Language / Site

    Languages

    Sites

"Ik kan onafhankelijk werken met wat me het meest interesseert"

Mattias Sandquist won in 2022 de Coor Award voor Verbetering van het Jaar in Zweden.
Hij werkt als Operationeel Technicus, en is verantwoordelijk voor de koeling en verwarming van het 100.000 m² grote magazijn van Ica in Helsingborg.
Hij gaat steeds weer gedreven op zoek naar nieuwe en betere oplossingen.

Työnantajakuvaus - Mattias Sandquist kuva

Mattias Sandquist won de Coor Award voor Verbetering van het Jaar in Zweden voor zijn klimaatslimme technische oplossing, die hij ontwikkelde voor de koelopslag van Ica. Deze oplossing verkleint de behoefte aan elektrisch aangedreven koelcompressoren door koude buitenlucht te gebruiken, waardoor het algehele energieverbruik afneemt. De innovatie werd zeer gewaardeerd door de klant en door de jury.

Hoe kwam je op deze oplossing?

“De mogelijkheden om gebruik te maken van buitentemperaturen om het systeem te koelen zijn er altijd wel geweest, maar tot nu is het niemand gelukt ze te laten werken. Ik ben gedreven en ik vind het leuk om problemen op te lossen, dus ben ik diep in de technologie gedoken om een oplossing te vinden. Hier in het magazijn van Ica concentreren we ons sterk op energiezuinigheid en het optimaliseren van de werkzaamheden.”

Mattias Sandquist werkt al bijna vijf jaar in het magazijn van Ica in Helsingborg. Het magazijn beslaat meer dan 100.000 m2, inclusief een grote koel- en vriesinstallatie. Mattias werkte eerder voor een ander bedrijf en Coor nam de activiteiten en het beheer van die faciliteit in 2019 over.

Wat houdt je werk in?

“Als Operationeel Technicus met verantwoordelijkheid voor koeling en verwarming is het mijn taak ervoor te zorgen dat alles werkt. Mijn werk omvat dagelijkse inspecties, onderhoudsplanning en het optimaliseren van de activiteiten.”

Vind je je werk leuk?

“Ik houd echt van mijn werk. De fabriek is groot en gecompliceerd, en we concentreren ons sterk op operationele betrouwbaarheid en energiezuinigheid. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in energie en technologie, en Coor heeft een breder perspectief dan veel andere bedrijven waarvoor ik in het verleden gewerkt heb. Coor organiseert bijvoorbeeld bijeenkomsten met operationele technici van andere locaties, waarbij we bespreken wat er functioneert op verschillende locaties en welke oplossingen er worden getest. We delen er tips en ideeën.”

Veel medewerkers van Coor vinden het innovatieve klimaat een van de pluspunten van werken bij Coor. Ben je het daarmee eens?

“Zeker. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het essentieel dat ik de kans heb om met nieuwe oplossingen te werken. Bij Coor werken we op een bijzonder gestructureerde manier met verbeteringen: er is een procedure die je moet volgen. Als je een suggestie hebt voor een verbetering, voer je die in in ons rapportagesysteem en hij wordt vervolgens voorgelegd aan de klant. Voor mijn voorstel betreffende vrije koeling was er geen discussie of deze oplossing al dan niet zou worden ingevoerd, alleen maar een hoop smiles en dankbaarheid van Ica.”

Wat is het mooiste aan je werk?

“Ik kan onafhankelijk werken met wat me het meeste interesseert: techniek. Het feit dat Coor zo vooruitkijkt is ook geweldig, we willen het altijd beter doen.”

Over Mattias Sandquist

Leeftijd: 43

Woont in: Höganäs

Werkt als: Operationeel technicus