• Contact
  • Language / Site

    Languages

    Sites

"Vriendschap vanaf de eerste glimlach"

Hadja Bamba en Madelyn Baert zijn collega’s en beste vriendinnen. Ze leerden elkaar op het werk kennen en zijn sindsdien onafscheidelijk.

‘Hadja is net een zus,’ zegt Madelyn.

Bij één van Coor's klanten in Gent werken ca. 5000 personen.
Daarnaast werken er ook diverse Coor-medewerkers, zoals Madelyn en Hadja. Hun taak is het schoonmaken van alles wat niet bij de eigenlijke fabriek hoort, zoals de kantoren en sanitaire ruimtes. 

'Het is uitdagend en leuk. Iedereen is erg aardig, dus wij voelen ons een onderdeel van zowel Coor als de klant,' zegt Madelyn, die een Filipijnse achtergrond heeft. 

'Dat is waar. We worden behandeld als een deel van het team van de klant. Ze vragen altijd hoe het gaat, en veel van hen hebben me zelfs aangemoedigd om mijn rijbewijs te behalen,' zegt Hadja, die afkomstig is van de Ivoorkust. 

Ze hebben elkaar bij deze fabriek voor het eerst ontmoet. Madelyn werkte al langer bij Coor en had zwangerschapsverlof toen Hadja begon. 

'De eerste dag dat ze weer terug was, kwam Madelyn zich voorstellen met de vriendelijkste glimlach die je je maar kunt indenken. Onze vriendschap was onmiddellijk en wederzijds, en is in de loop der jaren alleen maar sterker geworden,' vertelt Hadja. 

Een goede vriend(in) op het werk hebben, heeft veel voordelen. 

‘Als ik een keer steun nodig heb of advies wil vragen, is Madelyn er altijd voor mij, en vice versa. Soms zien we elkaar een week niet, maar als we eenmaal gaan praten, voelt het alsof dat maar een uur geleden was,’ zegt Hadja. 

Op dit moment werken de twee vriendinnen in verschillende shifts en zien ze elkaar zelden op het werk, maar dat weerhoudt ze er niet van om af te spreken in hun vrije tijd of contact te houden via telefoon. 

‘We ondernemen vaak dingen na het werk, zoals naar de speeltuin gaan met onze kinderen. Ook de kinderen beschouwen ons als één grote familie,’ zegt Madelyn. 

Ze steunen elkaar nog steeds op het werk. 

‘Ik ben gevoelig voor stress. Als ik me gestrest voel, is Madelyn er voor me. Zij maakt me rustig en geef mij kracht. Ze heeft ook een superpositieve instelling, die besmettelijk is,’ zegt Hadja. 

Ze hebben natuurlijk ook veel andere fijne collega’s.  

‘Ik heb een goed team en we kunnen het goed met elkaar vinden, maar privé zaken vertel ik alleen aan Hadja,’ zegt Madelyn. 

Madelyn en Hadja werken allebei al jaren bij Coor en helpen tegenwoordig nieuwe medewerkers, zodat die zich ook snel thuis voelen op het werk.  

Hoe ben je een goede collega en vriend? 

‘Elkaar accepteren en respecteren. Wij zijn een multicultureel bedrijf, waar we elkaars achtergrond, religie, mening, seksuele geaardheid enzovoort respecteren,’ zegt Hadja. 

‘Ik denk ook dat het belangrijk is om met elkaar te communiceren en niet haatdragend te zijn. We zijn ook maar mensen, die soms fouten maken. De sleutel is elkaar helpen als het nodig is en dingen die gebeurd zijn loslaten. Wees open en eerlijk, maar op een respectvolle manier,’ zegt Madelyn. 

‘En geen vooroordelen hebben of roddelen,’ vult Hadja aan. 

Wat doen jullie om een leukere werkdag te krijgen? 

‘Vriendelijkheid maakt het verschil. Lief zijn voor elkaar heeft een positief effect op de relatie met onze klant en het team,’ zegt Madelyn. 

‘Dat klopt. Ik was altijd erg introvert, maar door mijn werk bij Coor ben ik opener geworden en nu praat ik graag met ”vreemden”. Ik vind het heerlijk om hier te werken en wil zo lang mogelijk blijven,’ zegt Hadja. 

Over Madelyn & Hadja

Madelyn Baert 

Leeftijd: 35 jaar 

Werkt als: Schoonmaakster  

Woont in: Zelzate, België  

 

Hadja Bamba 

Leeftijd: 31 jaar 

Werkt als: Schoonmaakster

Woont in: Sint-Amandsberg, België